ia-bg

4-chloro-3,5-dimethylphenol (PCMX): Ose Antimicrobial Agent

O se vailaʻau faʻamaʻi o se vailaʻau e mafai ona faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o microorganism i soʻo se mea.

Phenolic antimicrobial agents pei4-chloro-3,5-dimethylphenol (PCMX)po'o le para-chloro-meta-xylenol (PCMX) e fa'alavelaveina meaola ninii e ala i le fa'alavelaveina o le puipui o le sela po'o le fa'agata o le enzyme.

Phenolic compounds e solu teisi i le vai.O le mea lea, o lo latou solubility e faʻaleleia e ala i le faʻaopoopoina o mea faʻafefe. I lena tulaga, o le tuʻufaʻatasiga o le para-chloro-meta-xylenol (PCMX) faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamavaeina i totonu o se surfactant.

O le PCMX ose sui fa'aantimicrobial o lo'o fa'atalitali ma o lo'o galue malosi e tetee atu i le tele o alaleo o siama siama, sigi, ma le tele o siama.O le PCMX o lo'o fa'asoa se ivi pito i tua ma e feso'ota'i ma vaila'au e pei o le carbolic acid, cresol, ma le hexachlorophene.

Ae peita'i, pe a su'esu'e mo vaila'au fa'apitoa mo au vaila'au fa'ama'i fa'ama'i, e fautuaina e fa'afeso'ota'i se tagata gaosi oloa fa'atuatuaina.4-chloro-3,5-dimethylphenol (PCMX)mo se peti mautinoa.

Tulaga ole PCMX Antimicrobial Agent

E ui lava i le aoga o le antimicrobial o le PCMX e avea o se sui antimicrobial e manaʻomia, o le faʻatulagaina o le PCMX o le luʻitau tele ona o le PCMX e laʻititi laʻititi i le vai.E le gata i lea, e le tutusa ma le tele o mea faʻapipiʻi ma isi ituaiga o mea faʻapipiʻi. O le mea lea, o lona aoga e matua faʻafefeteina ona o le tele o mea, e aofia ai le surfactant, solubility, ma le pH tau.

I le masani ai, e lua auala e faʻaaogaina mo le solubilizing PCMX, e taʻua o le faʻamavaeina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻafefete ma le vai-miscible anhydrous reagent complex.

4-chloro-3,5-dimethylphenol (PCMX)

i.Dissolving PCMX e faʻaaoga ai le maualuga o le surfactant

O lenei metotia o le fa'amavaeina o vaila'au fa'ama'i e fa'aaoga ai le maualuga o le surfactant o lo'o fa'aaogaina i le fasimoli fa'ama'i.

Ole taimi ole solubilization e fa'atinoina ile i ai o mea fa'aola e pei ole ava.

O le 'ava malosi e a'afia ai le manogi, fa'agogo ma saofagā i le fa'aleagaina o le pa'u.E le gata i lea, o le taimi lava e faʻasalalau ai le solvent, o le malosi o le PCMX atonu o se fefaʻatauaʻiga.

ii. Suavai fa'afefiloi anhydrous reagent

O le faʻaaogaina o le vai-miscible anhydrous compound e faʻapupulaina ai le solubility o le PCMX, aemaise lava i le faʻaitiitia o le maualuga i le va o le 0.1% ma le 0.5% i le faʻaogaina o le vai i luga aʻe o le 90%.

O faʻataʻitaʻiga o le vai-miscible anhydrous compound e aofia ai tiol, diol, amine, poʻo se faʻafefiloi o soʻo se tasi o ia mea.

O mea fa'afefiloi e sili ona iai le fa'afefiloi o le propylene glycol, glycerin, ma le 'ava malosi atoa (TEA).O le Para-chloro-meta-xylenol e fa'afefiloi ma pe leai foi se fa'avevela seia o'o ina solo atoa.

O le isi vai-miscible anhydrous solvent compound e aofia ai polymer acrylic, fa'asao, ma polysaccharide polymer ua fa'afefiloi eseese i totonu o se atigipusa e maua ai se fa'asalalauina polymer. E taua le matauina o le fa'asalalauina o le polymer na faia e le i'u i timuga i le taimi e tatau ai.

O lenei metotia e le afaina ai le aoga o le vailaʻau faʻamaʻi e tusa lava pe o loʻo i ai i ni nai minute.TEA e mafai ona solubilize uma tulaga maualalo ma maualuga o PCMX.

Fa'aaogāina ole PCMX Antimicrobial Agent

1.PCMX antimicrobial agent e mafai ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamaʻi, lea e taofia ai le tuputupu aʻe o microorganism e aunoa ma le faʻaosoina o manuʻa i le paʻu.

2. I le avea ai o se vailaau faʻamaʻi, e mafai ona saunia i ituaiga eseese, e pei o le sanitizer.

E te manaʻomia le 4-chloro-3,5-dimethylphenol (PCMX)?

Matou te gaosia ma tuʻuina atu oloa maualuga, e aofia ai le biocide, antibacterial, ma le antifungal, e amata mai i le fale i le tausiga o tagamea ma le faʻamama. lofituina i a matou auaunaga ma oloa.


Taimi meli: Iuni-10-2021