ia-bg

MECHANISM_ GALUEGA MA FA'A'UGA FA'AVAE O FA'ASAO.

Lalo o se faʻamatalaga puupuu e uiga i gaioiga faʻatino, ituaiga faʻapea foʻi ma le iloiloga faʻasinoina o faʻasao eseese

fa'asao

1.O le tulaga atoa o le faatinoga ofa'asao

O le fa'asao o vaila'au fa'apitoa e fesoasoani e fa'aumatia pe fa'alavelave ai gaioiga a meaola ninii i mea teuteu fa'apea fo'i ma le fa'atumauina o le lelei atoatoa o mea teuteu mo se taimi umi.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o mea faʻasao e le o ni mea faʻamaʻi 鈥 e leai ni aʻafiaga malosi faʻamaʻi, ma e naʻo le aoga pe a faʻaaogaina i se aofaiga pe a iai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma microorganisms.

O mea fa'asao e taofia ai le tuputupu a'e o microbial o le polokaina lea o le fa'atupuina o enzymes taua fa'afoma'i fa'apea fo'i ma le taofia o le tu'ufa'atasiga o polotini i vaega taua tele po'o le tu'ufa'atasiga o le nucleic acid.

2.O mea e a'afia ai Gaoioiga o Fa'asao

E tele mea e fesoasoani i le aʻafiaga o mea faʻasao.E aofia ai;

a.Le Aafiaga o le pH

O se suiga i le pH e saofagā i le faʻamavaeina o mea faʻasao faʻasaʻo, ma faʻapea ona aʻafia ai le aoga atoa o mea faʻasao.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pH 4 ma le pH 6, 2-bromo-2-nitro-1,3-propanediol e matua mautu.

b.A'afiaga o gel ma meamea malo

Koalin, magnesium silicate, alumini ma isi, o ni vaega o le pauta o loʻo i ai i nisi o mea teuteu, lea e masani ona faʻafefe ai mea faʻasao ma oʻo atu ai i le leiloa o gaioiga e le faʻasao.Ae ui i lea, o nisi e aoga foi i le mitiia o siama o loʻo i ai i totonu o le faʻasao.E le gata i lea, o le tuʻufaʻatasia o le vai-soluble polymer gel ma le faʻasao e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o mea faʻasao totoe i le faʻaogaina o mea teuteu, ma faʻaitiitia ai foi le aafiaga o le faʻasao.

c.Aafiaga ole solubilisation ole surfactants e le ninionic

O le solubilization o surfactants eseese e pei ole surfactants nonionic i fa'asao e a'afia ai foi le gaioiga atoa o mea fa'asao.Ae ui i lea, o suau'u-soluble non-nionic surfactants e pei ole HLB=3-6 ua iloa e maualuga atu le mafai ona fa'agata i luga o fa'asao pe a fa'atusatusa i vai soluble nonionic surfactants ma maualuga HLB tau.

d.Aafiaga o le fa'asao fa'aleagaina

E iai isi mea e pei o le faʻavevelaina, moli ma isi, e nafa ma le faʻaleagaina o mea faʻasao, ma mafua ai le faʻaitiitia o latou aafiaga antiseptic.E le gata i lea, o nisi o nei a'afiaga e o'o atu ai i se fa'alavelave fa'a-biokamiki ona o le fa'amama fa'amalama ma le fa'amama.

e.O isi galuega

E faapena foi, o isi mea e pei o le i ai o mea manogi ma chelating agents ma le tufatufaina atu o mea faʻasao i le suauʻu-vai lua-vaega o le a fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le gaioiga o mea faʻasao i se tulaga.

3.O mea fa'aantiseptic o mea fa'asao

O mea fa'aantiseptic o mea fa'asao e tatau ona mafaufau i ai.O le tele o mea faʻasao i mea teuteu e mautinoa lava e faʻafefe ai, ae o le le lava o le faʻaogaina o le a aʻafia ai le antiseptic.meatotino o fa'asao.O le auala sili e iloilo ai lenei mea o le faʻaaogaina lea o le suʻega o luʻitau olaola lea e aofia ai le laʻititi laʻititi faʻamalosi (MIC) ma le suʻega o le sone faʻasaina.

Su'ega o le li'o o le Bacteriostatic: O lenei su'ega e fa'aoga e iloa ai na siama ma li'o ma le malosi e tupu vave pe a mae'a fa'ato'aga i se ala talafeagai.I se tulaga e pa'u ai se tisiki pepa faamama ua fa'asusu i le fa'asao i le ogatotonu o le ipu fa'aleaganu'u, o le ai ai se li'o bacteriostatic e fausia fa'ata'amilo ona o le ulu o le fa'asao.Pe a fuaina le lautele o le liʻo bacteriostatic, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma fua faʻatatau e fuafua ai le aoga o le faʻasao.

Faatasi ai ma lenei mea, e mafai ona fai mai o le liʻo bacteriostatic e faʻaaoga ai le auala pepa ma le lautele> = 1.0mm e matua aoga lava.O le MIC o loʻo taʻua o le sili ona maualalo o le faʻasao e mafai ona faʻaopoopo i totonu o se ala e faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o microbial.I lea tulaga, o se MIC laʻititi, o le malosi o le antimicrobial meatotino o le faʻasao.

O le malosi poʻo le aʻafiaga o gaioiga faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona faʻaalia i le tulaga ole laʻititi faʻamalosi faʻamalosi (MIC).I le faia o lea mea, o se gaioiga malosi fa'ama'i fa'ama'i e fa'atatau i se tau la'ititi o le MIC.E ui lava e le mafai ona faʻaogaina le MIC e vaʻavaʻai ai i le va o le bactericidal ma le bacteriostatic, e masani lava ona iloa le i ai o se aafiaga bacteriostatic i se faʻamaʻi maualalo ma le faʻamaʻiina i se maualuga maualuga.

O le mea moni, i taimi eseese, o nei gaioiga e lua e tutupu i le taimi e tasi, ma o lenei mea e faigata ai ona faʻavasegaina.Mo lenei mafua'aga, e masani lava ona tu'uina i latou i se igoa tu'ufa'atasi o le antimicrobial disinfection po'o le na'o le fa'amama.


Taimi meli: Iuni-10-2021