ia-bg

E afaina le phenoxyethanol i le paʻu?

O le aphenoxyethanol?
Phenoxyethanol o se glycol eter e faia e ala i le tuʻufaʻatasia o vaega phenolic ma ethanol, ma e foliga mai o se suauu poʻo se mucilage i lona tulaga vai.Ose fa'asao masani i mea teuteu, ma e mafai ona maua i so'o se mea mai kulimi mata e o'o atu i lotion.
E maua e le Phenoxyethanol lona aafiaga fa'asao e le ala i le antioxidant ae e ala i lona anti-microbial activity, lea e taofia ai ma e oʻo lava i le aveesea o tui tetele o microorganisms lelei ma leaga.E iai fo'i sona a'afiaga fa'alavelave i le tele o siama masani e pei ole E. coli ma Staphylococcus aureus.
E afaina le phenoxyethanol i le paʻu?
E mafai ona oti le Phenoxyethanol pe a fa'amama i tui tetele.Ae ui i lea, fa'aoga autu ophenoxyethanoli fa'atonuga e itiiti ifo i le 1.0% o lo'o i totonu o le tulaga saogalemu.
Sa matou talanoaina muamua pe o le ethanol e faʻafefeteina i le acetaldehyde i se aofaiga tele i luga o le paʻu ma pe o loʻo mitiia i se aofaiga tele e le paʻu.O nei mea uma e lua e taua tele mo le phenoxyethanol.Mo le paʻu o loʻo i ai se pa puipui, o le phenoxyethanol o se tasi o glycol ethers sili ona faʻaleagaina.Afai o le auala metabolic o le phenoxyethanol e tutusa ma le ethanol, o le isi laasaga o le faʻavaeina o le acetaldehyde le mautu, sosoo ai ma le phenoxyacetic acid ma isi faʻamalosi saoloto.
Aua le popole!Ina ua matou talanoaina muamua le retinol, matou te taʻua foi le enzyme system e fesootaʻi ma le metabolism ophenoxyethanol, ma o nei faagasologa o le liua e tupu i lalo o le stratum corneum.O lea e tatau ai ona tatou iloa le tele o le phenoxyethanol o loʻo faʻaaogaina i le transdermally.I se suʻesuʻega se tasi na faʻataʻitaʻia ai le faʻaogaina o se vai faʻamaufaʻailoga e aofia ai le phenoxyethanol ma isi mea faʻamaʻi faʻamaʻi, o le paʻu puaa (lea e sili ona vavalalata i tagata) o le a mitiia le 2% phenoxyethanol, lea na faʻatuputeleina foi i le na o le 1.4% pe a uma le 6 itula, ma le 11.3% pe a maeʻa le 28 itula.
O nei suʻesuʻega o loʻo fautua mai ai o le faʻafefe ma le liua ophenoxyethanoli fa'atonuga e itiiti ifo i le 1% e le'o lava le maualuga e fa'atupuina ai tui leaga o metabolites.O i'uga fa'apena fo'i na maua mai i su'esu'ega e fa'aaoga ai pepe fou e le'i atoa le 27 vaiaso.Fai mai le suʻesuʻega, "Aqueousphenoxyethanole le mafua ai le afaina tele o le paʻu pe a faʻatusatusa i mea faʻasao faʻavae ethanol.O le phenoxyethanol e o'o i totonu o le pa'u o pepe faatoa fananau mai, ae e le fausia ai le oxidation product phenoxyacetic acid i se aofaiga tele." O lenei taunuuga ua faailoa mai ai foi o le phenoxyethanol e sili ona maualuga le metabolism i totonu o le paʻu ma e le afaina tele ai pepe. taulima, o le a le mea e te fefe ai?
O ai e sili, phenoxyethanol poo le ava malosi?
E ui lava o le phenoxyethanol e vave faʻafefeteina nai lo le ethanol, o le maualuga faʻatapulaʻa faʻatonuga mo le faʻaogaina o le autu e sili atu ona maualalo ile 1%, o lea e le o se faʻatusatusaga lelei.Talu ai ona o le stratum corneum e taofia ai le tele o molelaʻau mai le faʻafefe, o radical free e gaosia e nei mea e lua e sili atu le laʻititi nai lo mea na gaosia e a latou lava faʻamaʻi faʻamaʻi i aso uma!E le gata i lea, talu ai ona o le phenoxyethanol o loʻo i ai vaega phenolic i foliga o le suauʻu, e faʻafefe ma mago lemu.
Aotelega
Phenoxyethanol o se fa'asao masani e fa'aaogaina i mea teuteu.E saogalemu ma aoga, ma e lona lua i parabens i le tulaga o le faʻaaogaina.E ui lava ou te manatu e saogalemu foi parabens, afai o loʻo e suʻeina ni oloa e aunoa ma ni parabens, o le phenoxyethanol o se filifiliga lelei!


Taimi meli: Nov-16-2021