ia-bg

O a uiga faʻaaogaina o Glabridin, lea e sili atu le paʻepaʻe malosi nai lo Vitamin C ma Niacinamide?

Sa ta'ua muamua o le "pa'epa'e auro", ma o lona ta'uleleia o lo'o ta'oto i lona fa'amasani fa'atusa i le tasi itu, ma le faigata ma le utiuti o lona mauaina i le isi itu.O le laau Glycyrrhiza glabra o le puna lea o Glabridin, ae o Glabridin e naʻo le 0.1% -0.3% o lona aofaʻi atoa, o lona uiga, 1000kg o Glycyrrhiza glabra e mafai ona maua naʻo le 100g o.Glabridin, 1g o Glabridin e tutusa ma le 1g o auro faaletino.
O le Hikarigandine o se sui masani o meaʻai, ma o lona aafiaga paʻepaʻe e maua e Iapani
Glycyrrhiza glabra o se laau o le ituaiga Glycyrrhiza.O Saina o le atunu'u e sili ona tamaoaiga a'oa'oga i le lalolagi, ma e sili atu i le 500 ituaiga o la'au o lo'o fa'aaogaina i le falema'i, ma e sili ona fa'aaogaina o le licorice.E tusa ai ma fuainumera, o le faʻaaogaina o le licorice e sili atu i le 79%.
Ona o le umi o le talafaasolopito o le talosaga, faʻatasi ai ma se igoa maualuga, o le lautele o suʻesuʻega i luga o le tau o le licorice e le gata ina malepelepe i le faʻafanua, ae faʻapea foʻi le faʻalauteleina o le talosaga.E tusa ai ma suʻesuʻega, o tagata faʻatau i Asia, aemaise lava i Iapani, e faʻaaloalo tele mo mea teuteu o loʻo i ai meaʻai aoga.E 114 mea'ai teuteu o la'au ua fa'amaumauina i totonu o le "Iapana's General Cosmetics Raw Materials", ma ua uma ona iai le 200 ituaiga o mea teuteu o lo'o i ai vaila'au i Iapani.

E iloa e iai sona aafiaga sili ona pa'epa'e, ae o a ni fa'afitauli i le fa'atinoga?

O le vaega hydrophobic o le licorice extract o loʻo i ai le tele o flavonoids.I le avea ai ma vaega autu o lona vaega hydrophobic, halo-glycyrrhizidine o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave i le gaosiga o le melanin ma e iai foʻi aʻafiaga faʻamaʻi ma anti-oxidant.
O nisi faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai o le paʻepaʻe o le Glabridin malamalama e 232 taimi e sili atu nai lo le vitamini masani C, 16 taimi maualuga atu nai lo le hydroquinone, ma 1,164 taimi maualuga atu nai lo le arbutin.I le auala e ausia ai le malosi o le paʻepaʻe, malamalama Glabridin e tuʻuina atu auala eseese e tolu.

1. Fa'asaina o gaioiga tyrosinase
O le faiga whitening autu oGlabridino le taofiofia lea o le tu'ufa'atasiga o le melanin e ala i le fa'atauvaga fa'alavelave fa'alavelave tyrosinase, ave'ese vaega o le tyrosinase mai le mama catalytic o le melanin synthesis ma taofia ai le fusifusia o mea'ai i le tyrosinase.
2. Aafiaga Antioxidant
E mafai ona taofiofia uma le gaioiga o le tyrosinase ma le dopa pigment exchange ma le gaioiga o le dihydroxyindole carboxylic acid oxidase.
Ua faʻaalia i le maualuga o le 0.1mg / ml, photoglycyrrhizidine e mafai ona galue i luga o le cytochrome P450 / NADOH oxidation system ma faʻaumatia le 67% o radical free, lea o loʻo i ai le malosi o le antioxidant activity.

3. Inhibit mea faʻamaʻi ma tau faasaga i le UV
I le taimi nei, e itiiti suʻesuʻega na lipotia i luga o le faʻaogaina o le photoglycyrrhizidine i le suʻesuʻega o le faʻaogaina o le paʻu o le UV.I le 2021, i se tusitusiga i totonu o le tusi autu autu Journal of Microbiology and Biotechnology, photoglycyrrhizidine liposomes na suʻesuʻeina mo lo latou gafatia e faʻaleleia ai le erythema ma faʻamaʻi paʻu o le UV e ala i le taofia o mea faʻamaʻi.Photoglycyrrhizidine liposomes e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le bioavailability ma le itiiti ifo o le cytotoxicity faʻatasi ai ma le sili atu o le faʻasaina o le melanin, faʻaitiitia lelei le faʻaalia o cytokines inflammatory, interleukin 6 ma interleukin 10. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻapitoa e faʻafefe ai le faʻaleagaina o le paʻu o le UV. e ala i le taofia o le mumū, lea e mafai ona maua ai ni manatu mo le suʻesuʻeina o oloa puipuia o le susulu o le la.
I le aotelega, o le aafiaga paʻepaʻe o le photoglycyrrhizidine e iloa, ae o lona lava natura e toetoe lava a le mafai ona faʻafefe i le vai, o lea e matua manaʻomia ai le gaosiga ma le gaosiga o gaioiga i le faʻaogaina o le faʻaopoopoga o oloa tausiga o le paʻu, ma o le taimi nei o se fofo lelei e ala i le liposome. tekinolosi encapsulation.E le gata i lea, ataGlabridine mafai e liposomes ona puipuia le fa'atupuina o ata o le UV, ae o lenei galuega e mana'omia nisi fa'ata'ita'iga fa'apitoa e fa'amaonia ma fa'atino su'esu'ega.

O mea'ai mo le tausiga o le pa'u o lo'o iai le photoGlabridin i foliga o mea fa'apipi'i.

E ui e leai se masalosalo o le photoGlabridine o loʻo i ai se aafiaga paʻepaʻe sili ona lelei, o lona tau o meafaitino e faʻasaina foi ona o faigata i le faʻaaogaina ma le anotusi.I cosmetic R&D, o le galuega o le pulea o tau o lo'o feso'ota'i sa'o i mea fa'atekonolosi ma faiga fa'asaienisi.O le mea lea, o se auala lelei e pulea ai le tau o faʻatulagaga ma ia ausia le saogalemu ma le lelei lelei e ala i le filifilia o mea aoga ma tuʻufaʻatasia i le faʻapipiʻiina ma le photoglycyrrhizidine.I le fa'aopoopoga i le R&D, e mana'omia nisi su'esu'ega e uiga i su'esu'ega o liposomes photoglycyrrhizidine ma auala fou e fa'ate'a ai.


Taimi meli: Aukuso-30-2022