ia-bg

O a ni mea e a'afia ai le fa'atinoga o mea fa'asao teuteu

Fa'asaoo mea ia e taofia ai le tuputupu a'e o meaola ninii i totonu o se oloa po'o le taofia o le tuputupu a'e o meaola ninii e tali atu i le oloa.O mea faʻasao e le gata e taofia ai le metabolism o siama, siama ma le fefete, ae e afaina ai foi lo latou tuputupu aʻe ma le toe gaosia.O le faʻasaoina o aʻafiaga i le faʻapipiʻiina e aʻafia i le tele o mea, e pei o le vevela o le siosiomaga, le PH o le faʻatulagaina, le gaosiga o gaosiga, ma isi.
O mea taua e a'afia ai le fa'atinoga o mea fa'asao fa'amatagofie e fa'apea:
A. natura o mea fa'asao
Le natura o le faʻasao lava ia: o le faʻaogaina o mea faʻasao faʻamalosi ma solubility o se aafiaga tele i le aoga.
1, I se tulaga lautele, o le maualuga o le faʻatonuga, o le sili atu ona aoga;
2, vai-soluble preservatives e sili atu preservatives faatinoga: microorganisms e masani ona faateleina i le vaega vai o le tino emulsified, i le tino emulsified, o le microorganism o le a adsorbed i luga o le suauʻu-vai atinaʻe po o le gaoioi i le vai vaega.
Fegalegaleaiga ma isi mea i totonu o le faʻatulagaina: le faʻaaogaina o mea faʻasao e nisi mea.
B. Fa'agasologa o le gaosiga o oloa
Le siosiomaga gaosiga;le vevela o le gaosiga o gaosiga;le fa'asologa o mea e fa'aopoopoina
C. Oloa mulimuli
O mea o loʻo i totonu ma faʻapipiʻi fafo o oloa e fuafua saʻo ai le siosiomaga ola o microorganisms i mea teuteu.O mea fa'alesiosiomaga fa'aletino e aofia ai le vevela, siosiomagapH tau, mamafa osmotic, radiation, mamafa mamafa;O vaega o vaila'au e aofia ai punavai, mea'ai (C, N, P, S puna'oa), okesene, ma mea fa'atupu olaola.
E fa'apefea ona iloiloina le aoga o mea fa'asao?
Ole la'ititi fa'atosina fa'asa'o (MIC) o le fa'asino tonu lea e iloilo ai le a'afiaga o mea fa'asao.Ole itiiti ole tau ole MIC, ole maualuga ole a'afiaga.
O le MIC o mea faʻasao na maua mai i faʻataʻitaʻiga.O faʻasalalauga eseese o mea faʻasao na faʻaopoopoina i le vai e ala i se faasologa o auala faʻafefeteina, ona faʻapipiʻiina lea o meaola ninii ma faʻatupuina, o le maualuga o le faʻaogaina o le inhibitory (MIC) na filifilia e ala i le matauina o le tuputupu ae o microorganisms.


Taimi meli: Mati-10-2022